Hívás most!

Üvegkorlát

Üvegkorlátok gyártása és beépítése

Az üvegkorlátok az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek a lakásokban, épületekben, irodaházakban és üzletekben egyaránt. A modern megjelenésük és a funkcionalitásuk miatt sokan választják őket, azonban az üvegkorlátok előnyei és hátrányai ismerete nélkül nehéz dönteni a megfelelő kivitel mellett.
Az üvegkorlátok előnyei között az első és legfontosabb az, hogy nyitottabbá teszik a teret. Mivel az üveg átlátszó anyag, a korlátok nem zárják el a kilátást és nem szűkítik a teret, ami különösen fontos a kisebb helyiségekben. Emellett az üvegkorlátok modern megjelenést kölcsönöznek az épületeknek és a lakásoknak, így könnyen illeszthetőek a legtöbb enteriőr stílusához. Az üvegkorlátok másik előnye a tartósságuk. Az üveganyagok kiváló minőségűek és ellenállóak, így hosszú élettartammal rendelkeznek. Az üvegkorlátok készítésekor alkalmazott edzési folyamat pedig tovább növeli az üveg törésállóságát. Ez azt jelenti, hogy az üvegkorlátok szilárdsága és tartóssága meghaladja a hagyományos anyagok, például a fa vagy a fém korlátokét.
Az üvegkorlátok előnye még, hogy könnyen tisztíthatóak és karbantarthatóak. Az üveg sima felülete nem fogja magához a port és a szennyeződéseket, így a takarításuk sokkal egyszerűbb, mint például egy fából vagy acélból készült korlát esetében. Az üvegkorlátok esetében általában elegendő csak egy nedves ronggyal letörölni őket, hogy visszanyerjék eredeti fényüket és tisztaságukat.

Az üvegkorlátok felhasználási területe igen széleskörű. A térelválasztó korlátok, zuhanykabinok és teraszkorlátok mellett egyre népszerűbbek az üvegfalak, melyeket nagyobb helyiségekben alkalmaznak. Az üvegkorlátok készítése során lehetőség van az üveg színének megválasztására, az élcsiszolására és a zámolására is. Ezzel a lehetőséggel a felhasználók szemelhetnek a látvánnyal, miközben maximális biztonságot és védelmet nyújt az ingatlanuk számára.
Az üvegkorlátok gyártása és telepítése során fontos szerepet játszik az anyagminőség és a gyártási technológia. Az üvegpanel anyaga általában edzett üveg, amely nagyobb teherbírású és ellenállóbb, mint a hagyományos üveg. Az edzési folyamat során az üveget magas hőmérsékletre melegítik, majd hirtelen hűtik, ezáltal növelik az üveg tartósságát és ellenálló képességét.
Az üvegkorlátokat különféle helyeken és célokra használják. Gyakran találkozunk velük teraszokon, erkélyeken, lépcsőkön, tetőteraszokon, medencék körül és parkokban is. Az üvegkorlátokat használhatjuk beltéri és kültéri területeken is. Ezek a korlátok nem csak a biztonságot és a funkcionalitást szolgálják, hanem esztétikai szempontból is nagyon vonzóak lehetnek.

Üvegkorlátok fajtái:

 • egyenes üvegkorlát
 • hajlított üvegkorlát
 • üvegkorlát íves elemekkel
 • üvegkorlát bovdenes megfogatással
 • üvegkorlát pontmegfogatással
 • üvegkorlát oszloprögzítéses kivitelben
 • üvegkorlát lépcsőhöz
 • terasz üvegkorlát

Az üvegkorlátok előnyei más korlátokhoz képest:

 • időtállóság, hosszú élettartam
 • esztétika
 • átláthatóság
 • biztonság
 • tisztíthatóság

Üvegkorlátok típusai funkció szerint:

 • térelválasztó korlát, pl. teraszkorlát
 • erkélykorlát,
 • lépcsőkorlát

Üvegkorlátok típusai kialakítás szerint:

 • oszlopok közé épített, üvegezett korlát
 • öntartó üvegkorlát
 • „tartó szerepet” betöltő üvegkorlát

Az üvegkorlát üvege két rétegű laminált kell, hogy legyen. Az üvegkorlátot statikailag méretezni kell terhelés szempontjából. Az üvegkorlát éleit lecsiszoljuk, mely lehet C-profil, vagy egyenes és letöréssel csiszolható az üvegkorlát. Az üvegkorlát kivitelezésénél elsődleges a biztonság, és utána a megjelenés. Az üvegkorlát sarkait lekerekítjük vagy letörjük, hogy megelőzzük az esetleges sérüléseket.

Az üvegkorlát üvege nano bevonattal kevésbé koszolódik, és könnyebb a takarítása. Az üvegkorlát használatakor vigyázni kell a hegyes fémtárgyakkal történő találkozásokkal. Az üvegkorlát lamináláshoz használhatunk színstabil színezett fóliát.

A profilba rögzített üvegkorlát nagyon közkedvelt típus, kedvező ára és dekoratív, szolid megjelenése, gyors kivitelehetősége miatt.

Pontmegfogásos üvegkorlát

A korlát üvegtábláit furatokon keresztül kell rögzíteni szorítótárcsás módszerrel, melynél a tárcsák átmérője általában 5-6 cm. A rögzítési pontokat függőlegesen egymástól legalább 12-15 cm-re, vízszintes irányban 60-70 cm-re kell elhelyezni. Különösen figyelni kell a korlátelemek függőjének beállítására. A rögzítő csavarokat ragasztásos vagy nagy szilárdságú nehéz dübeles megoldással rögzítjük a födém, illetve a lépcső oldalmetszetére. Fontos, hogy ha a pontmegfogásos üvegkorlát nem fekszik fel a burkolatra, akkor 40 mm-es távtartókkal kell rögzíteni, hogy könnyedén takarítható legyen az.

Üvegkorlát pont megfogással

Ha felkeltették érdeklődését az üvegkorlátok, kérjen ajánlatot ide kattintva!


 

Üvegkorlátokról általánosságban

Az üvegkorlátok között számos kialakítási lehetőség közül választhatunk, attól függően, hogy milyen stílusú, tervezetű korlátot szeretnénk. Választhatunk zárt vagy nyitott, színes vagy színtelen üvegpanelből álló korlátok közül, illetve az üvegpanel záróeleme lehet fém, fa vagy műanyag is. Az élcsiszolás, mattítás vagy homokfúvás is lehetőséget ad arra, hogy testre szabjuk az üvegkorlátunk megjelenését.
Az üvegkorlátok telepítése előtt azonban érdemes szakemberrel konzultálni, hogy biztosak legyünk a korlát biztonságos működésében. Az üvegkorlátok árai változóak, és nagyban függnek a méret, a kivitelezés és az anyagok minőségétől.

Összefoglalva, az üvegkorlátok egyre népszerűbbek az ingatlanokban, emellett az üvegkorlátok nagyon tartósak és időtállóak is, így hosszú távra tervezhetünk velük. A legtöbb gyártó kiváló minőségű anyagokat használ az üvegkorlátok gyártásához, és a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a termékek készítéséhez.
Az üvegkorlátok alkalmazása nem korlátozódik csak beltéri térre, hanem kültéren is számos lehetőség adódik. Az üvegkorlátok ugyanolyan jól alkalmazhatóak teraszokon, erkélyeken, vagy akár kertekben is. Kültéri üvegkorlátoknál azonban fontos figyelembe venni a környezeti hatásokat, mint például az időjárást vagy az esetleges ütődéseket.

Az üvegkorlátok különböző típusai közül a legnépszerűbbek az átlátszó vagy színezett üvegkorlátok. Az átlátszó üvegkorlátok letisztultságot és eleganciát sugallnak, a színezett üvegkorlátok pedig kifejezik az egyediséget és az egyéniséget. Az üvegkorlátok élcsiszolása és zámolása is különböző lehet, amelyek szintén befolyásolják az üvegkorlátok megjelenését és tartósságát.
Az üvegkorlátok beszerzése előtt fontos, hogy tájékozódjunk az üvegkorlátok gyártóinak és forgalmazóinak kínálatáról, árairól és garanciális feltételeiről. Az ajánlatkérés során érdemes pontosan megadni a tervezett üvegkorlátok méretét, formáját és a felhasználás helyét is, hogy a gyártók pontos árajánlatot tudjanak adni. Az üvegkorlátok széles körű felhasználása és előnyei miatt egyre többen választják ezt az elegáns és modern megoldást otthonukban vagy munkahelyükön is. Az üvegkorlátok átláthatósága és stílusa nemcsak funkcionális, hanem esztétikai szempontból is vonzó lehetőséget nyújt a tér szabadabb alakításához.

Adatvédelmi szabályzat   |  Adatkezelési tájékoztató

üvegtető, üvegkorlát, edzett üvegek, üveg zuhanykabin, üveg térelválasztó, üvegtető gyártás, beépítés, egyenes üvegkorlát, hajlított üvegkorlát, üvegkorlát íves elemekkel, üvegkorlát bovdenes megfogatással, üvegkorlát pontmegfogatással, üvegkorlát oszloprögzítéses kivitelben, üvegkorlát lépcsőhöz, terasz üvegkorlát, térelválasztó korlát, teraszkorlát, erkélykorlát, lépcsőkorlát, oszlopok közé épített, üvegezett korlát, öntartó üvegkorlát, tartó szerepet betöltő üvegkorlát, pontmegfogásos üvegkorlát, üvegkorlát pont megfogással, üveg előtető, üvegkupola, üveg terasztető, modern üvegtető, télkert üveg, üvegtető kerti etetőhöz, üvegtető beépítés, bútorüvegek, olvasztott üvegek, ólombetétes üvegek, festett üvegek, hajlított üvegek, csiszolt üvegek, homokfúvott üvegek, homokfújt üvegek, Tiffany üvegek

Vál, Gyúró, Tordas, Kajászó, Pusztazámor, Sóskút, Tabajd, Alcsútdoboz, Vértesacsa, Lovasberény, Vereb, Pázmánd, Etyek, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Újbarok, Szár, Felcsút, Bodmér, Vértesboglár, Csákvár, Zámoly, Pátka, Gánt, Várgesztes, Vértessomló, Tatabánya, Törökbálint, Csabdi, Mány, Zsámbék, Tök, Perbál, Kápolnásnyék, Velence, Sukoró, Nadap, Gárdony, Székesfehérvár, üvegkorlát Fejér megye, üvegtető üvegkorlát Pest megye, Budapest összes kerület, üvegtető üvegkorlát Gyál, Vecsés, Érd, üvegkorlát Budaörs, üvegtető Budakeszi, Dunakeszi, Halásztelek, edzett üveg Törökbálint, Diósd, Ecser, Maglód, Kistarcsa, Nagytarcsa, üvegkorlát Csömör, Gödöllő, Pécel, üveges Kistarcsa, Szentendre, Dunaharaszti, üvegtető Szigetszentmiklós, Szigethalom, üvegcentrum Üllő, Fót, Solymár, Felsőpakony, üveg beépítés Gyömrő, Péteri, Üröm, bútorüveg Budakalász, Soroksár, Zugló, üvegkorlát kivitelezés Rózsadomb, Gazdagrét, Zugliget, üvegtető beépítés Kelenföld, Angyalföld, Kispest, üvegkorlát Ferencváros, Újpalota, edzett üvegek Rákospalota, Újpest, korlátüveg Békásmegyer, Csillaghegy, tető üveg Pest, Buda, Óbuda, üvegkorlát tető Hűvösvölgy, Budafok, Albertfalva, üvegkorlát szerelés Wekerletelep, Sashalom, Mátyásföld, Cinkota, üvegtető szerelés 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület, 7. kerület, 8. kerület, 9. kerületben, 10. kerületben, üvegkorlát telepítés 11. kerület, 12. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, üvegtető telepítés kivitelező 18. kerület, 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22. kerület, üvegkorlátos 23. kerület, üvegkorlát-üvegtető beépítésre keresek I. ker, II. ker, III. kerület, IV. ker, V. VI. VII. kerületben, VIII. ker, IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. kerület, XVIII. ker, XIX. XX. XXI. kerület, üvegkorlát XXII. és XXIII. kerületekben