Hívás most!

Edzett üvegek

Az edzett üveg készítése

Az edzett üveg egy különleges hőkezelési eljárás eredménye. Gyártása az edzőkemencében történik, ahol az első fázisban 630-640 fokra hevítik a síküveglapokat, majd a második szakaszban fokozatosan hűtik. Az üveg a drasztikus hőingadozás hatására edződik meg, ezáltal az üveglap hajlékonysága, súly, illetve szél általi terhelhetősége is jelentősen megnövekszik.

Az edzett üveget az edzési folyamat után már nem lehet vágni vagy fúrni, ezért még előtte kell elvégezni azokat. Mindenféle alakítás, pl. élcsiszolás, homokfúvás vagy savmaratás gyengíti az üveget, mely idő előtti töréshez vezethet.

A termikusan edzett üveg körülbelül négyszer erősebb, mint az ugyanolyan vastagságú és kialakítású normál float üveg. Törések esetén sok, viszonylag apró darabra hullik szét, így kisebb a valószínűsége, hogy komoly sérülést okoz, ezért az edzett üveg biztonsági üvegnek minősül.

    egyeb-uvegek--002

Térelválasztó 8mm-es laminált üvrgből

egyeb-uvegek--003        20150220_125710

Zuhanykabin 8mm-es edzett üvegből.    Toló ajtó 8mm-es savmart edzett üvegből.

20141014_175810

Zuhanykabin ajtó 8mm-es savmart edzett üvegből

Az edzett üveg fajtái:

  • Edzett üveg zámolva
  • Edzett üveg élcsiszolva
  • Edzett üveg élcsiszolva (maximum 6 furat, pánt és zárkivágással )
  • Savmart edzett üveg élcsiszolva
  • Anyagában színezett zöld parsol float edzett üveg ára élcsiszolva
  • Anyagában színezett bronz parsol float edzett üveg ára élcsiszolva
  • Anyagában színezett szürke parsol float edzett üveg ára élcsiszolva
  • Anyagában színezett kék parsol float edzett üveg ára élcsiszolva
  • Opti white edzett üveg élcsiszolva

Ajánlatkérés edzett üvegre!


 

Edzett üvegekről általánosságban

Az edzett üveg olyan biztonsági üveg, amely speciális folyamat során van előállítva, amely során a melegített üveget hirtelen hideg vízbe merítik. Ez a folyamat a külső feszültséget növeli, ami az üveget erősebbé és tartósabbá teszi. Az edzett üveg általában 4-5-ször erősebb, mint a hagyományos üveg, és képes ellenállni az erős ütéseknek és a hőmérsékleti változásoknak. Az edzett üveg különösen fontos a biztonságos építészetben, mivel az épületekben a törött üveg súlyos sérüléseket és veszélyt jelenthet. Az edzett üveg azonban nagyobb biztonságot nyújt, mivel ha eltörik, nem törik szét éles darabokra, hanem apró, kerekded darabokra aprózódik szét, amelyek kevésbé veszélyesek.

Az edzett üveg számos területen alkalmazható, például az autókban, a háztartási készülékekben, az épületekben és még sok más helyen. Az épületekben az edzett üveg gyakran az ajtókban, az ablakokban és az üvegfalakban található meg. A művészetben is gyakran alkalmazzák, például a képkeretekben vagy a vitrinekben, mivel az edzett üveg megvédi a műtárgyakat a sérülésektől és a törésektől. Az edzett üveg felhasználása széles körű, és használatával biztonságosabbá és tartósabbá tehetjük az épületeket és az üvegalkalmazásokat. Az edzett üveg gyártása ugyan költségesebb, mint a hagyományos üveggyártás, de az előnyei miatt hosszú távon megtérülő befektetés lehet.

Az edzett üveg egy olyan speciális üvegtípus, amelyet bizonyos edzési folyamatokon keresztül gyártanak. Az edzett üveg nagyon sokoldalú, és kiválóan alkalmazható a háztartási és kereskedelmi célú építkezésekben.
Az edzett üveg gyártása során az üveget nagyon magas hőmérsékletnek teszik ki, majd hirtelen hűtik, hogy megerősödjön. Az edzett üveg hajlékonysága és tartóssága miatt nagyon népszerű a térelválasztók, zuhanykabinok és egyéb épületüveg felhasználásokban.

Az edzett üveg többféle változatban kapható. A zámolt edzett üveg olyan kialakítású, hogy amikor eltörik, apró darabokra esik szét, így minimalizálja a sérülések kockázatát. Az élcsiszolt edzett üveg különleges megjelenést ad az épületnek. Az anyagában színezett edzett üveg színes megjelenést kölcsönöz az épületnek, és biztosítja a magas szintű adatvédelmet.

Az edzett üveg a nagy szilárdsága miatt sokkal ellenállóbb a törésre és a karcolásokra, mint a hagyományos üveg. Emellett kiválóan ellenáll a hőingadozásoknak is. Az edzett üvegnek tehát számos előnye van a hagyományos üveggel szemben.
Ha az edzett üveg felkeltette az érdeklődésedet, érdemes ajánlatot kérned egy megbízható üveges cégtől. Az üvegesek segíthetnek megtalálni a megfelelő edzett üveg típust a számodra megfelelő alkalmazásokhoz.

Adatvédelmi szabályzat   |  Adatkezelési tájékoztató

üvegtető, üvegkorlát, edzett üvegek, üveg zuhanykabin, üveg térelválasztó, üvegtető gyártás, beépítés, egyenes üvegkorlát, hajlított üvegkorlát, üvegkorlát íves elemekkel, üvegkorlát bovdenes megfogatással, üvegkorlát pontmegfogatással, üvegkorlát oszloprögzítéses kivitelben, üvegkorlát lépcsőhöz, terasz üvegkorlát, térelválasztó korlát, teraszkorlát, erkélykorlát, lépcsőkorlát, oszlopok közé épített, üvegezett korlát, öntartó üvegkorlát, tartó szerepet betöltő üvegkorlát, pontmegfogásos üvegkorlát, üvegkorlát pont megfogással, üveg előtető, üvegkupola, üveg terasztető, modern üvegtető, télkert üveg, üvegtető kerti etetőhöz, üvegtető beépítés, bútorüvegek, olvasztott üvegek, ólombetétes üvegek, festett üvegek, hajlított üvegek, csiszolt üvegek, homokfúvott üvegek, homokfújt üvegek, Tiffany üvegek

Vál, Gyúró, Tordas, Kajászó, Pusztazámor, Sóskút, Tabajd, Alcsútdoboz, Vértesacsa, Lovasberény, Vereb, Pázmánd, Etyek, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Újbarok, Szár, Felcsút, Bodmér, Vértesboglár, Csákvár, Zámoly, Pátka, Gánt, Várgesztes, Vértessomló, Tatabánya, Törökbálint, Csabdi, Mány, Zsámbék, Tök, Perbál, Kápolnásnyék, Velence, Sukoró, Nadap, Gárdony, Székesfehérvár, üvegkorlát Fejér megye, üvegtető üvegkorlát Pest megye, Budapest összes kerület, üvegtető üvegkorlát Gyál, Vecsés, Érd, üvegkorlát Budaörs, üvegtető Budakeszi, Dunakeszi, Halásztelek, edzett üveg Törökbálint, Diósd, Ecser, Maglód, Kistarcsa, Nagytarcsa, üvegkorlát Csömör, Gödöllő, Pécel, üveges Kistarcsa, Szentendre, Dunaharaszti, üvegtető Szigetszentmiklós, Szigethalom, üvegcentrum Üllő, Fót, Solymár, Felsőpakony, üveg beépítés Gyömrő, Péteri, Üröm, bútorüveg Budakalász, Soroksár, Zugló, üvegkorlát kivitelezés Rózsadomb, Gazdagrét, Zugliget, üvegtető beépítés Kelenföld, Angyalföld, Kispest, üvegkorlát Ferencváros, Újpalota, edzett üvegek Rákospalota, Újpest, korlátüveg Békásmegyer, Csillaghegy, tető üveg Pest, Buda, Óbuda, üvegkorlát tető Hűvösvölgy, Budafok, Albertfalva, üvegkorlát szerelés Wekerletelep, Sashalom, Mátyásföld, Cinkota, üvegtető szerelés 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület, 7. kerület, 8. kerület, 9. kerületben, 10. kerületben, üvegkorlát telepítés 11. kerület, 12. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, üvegtető telepítés kivitelező 18. kerület, 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22. kerület, üvegkorlátos 23. kerület, üvegkorlát-üvegtető beépítésre keresek I. ker, II. ker, III. kerület, IV. ker, V. VI. VII. kerületben, VIII. ker, IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. kerület, XVIII. ker, XIX. XX. XXI. kerület, üvegkorlát XXII. és XXIII. kerületekben